Wij hebben onlangs een VRF-systeem geïnstalleerd bij NOV Tuboscope BV.

Wat is een VRF-systeem? Een VRF-systeem is een klimaatsysteem met één buitendeel en één leidingencircuit, dat vertakt naar meerdere binnendelen. Met één systeem kunt u verschillende ruimtes verwarmen of koelen. De warmteafgifte gebeurt meestal via lucht, en per ruimte/kamer kan een verschillende temperatuur worden ingesteld. Een andere manier van warmteafgifte kan zijn via vloerverwarming of warm tapwater uit de kraan.

Energiezuinig

Het grote voordeel van een VRF-systeem is dat het energiezuinig verwarmt of koelt. Een VRF-systeem haalt namelijk 75% van de energie uit de buitenlucht en 25% uit elektriciteit. Er wordt dus geen gebruik gemaakt van gas of een andere energiebron.

Voor wat voor toepassingen is een VRF-systeem geschikt?

Over het algemeen wordt een VRF-/VRV-systeem in grotere gebouwen geplaatst. Denk hierbij aan kantoren, hotels, (sport)scholen, restaurants, laboratoria, ziekenhuizen, etc. Een VRF-/VRV-systeem is zeer geschikt voor dit soort gebouwen omdat u met één systeem meerdere ruimtes kunt koelen en verwarmen. De temperatuur kan per ruimte worden bepaald. Een andere naam voor een VRF-systeem is een lucht/lucht-warmtepomp. Het buitendeel haalt 75% energie uit de lucht (en 25% uit elektriciteit) en transporteert warmte middels lucht naar het binnenunit, vandaar de naam. De overheid stimuleert deze energiezuinige technologie met een investeringsaftrek.

Voordelen van een VRF-systeem:

  • Breed inzetbaar, voor kantoren, ziekenhuizen, winkels, etc.
  • Energiezuinig, warmtepomp principe
  • Subsidie / Energie-Investeringsaftrek (EIA)
  • Waardestijging van uw vastgoed
  • Koelen én verwarmen
  • Hogere productiviteit medewerkers

Bent u geïnteresseerd in een VRF-systeem? Neem dan contact op met Langeland-Borgman. We helpen u graag verder!

#VRFsysteem #energiezuinig #klimaatsysteem #LangelandBorgman

open sollicitatie