Dakbedekking

Een dak is een van de belangrijkste onderdelen van een huis omdat het een pand tegen weersinvloeden zoals wind, regen en zon beschermd. Voor de levensduur van een woonhuis is een goed dak een must. Daarom is het belangrijk tijdig te investeren in een betrouwbaar dak.

‘Sterk in alle soorten dakwerk’

Dakinspectie – reparatie en – vervanging

Als een daklekkage wordt opgemerkt is er vaak al sprake van schade en wellicht water tussen de dakbedekking en uw plafond. Dit kan met hoge kosten gepaard gaan. Bij Langeland-Borgman kunt u een dak inspectie laten doen om tijdig te signaleren wat de conditie van uw dak is.

Bij een daklekkage kunt u contact opnemen voor reparatie. Indien blijkt dat reparatie niet afdoende is, kunnen wij een vrijblijvende offerte aanbieden.

Koper en zink

Kopen en zink zijn mooie en duurzame bouwmaterialen

Deze materialen worden daarom al eeuwenlang in de installatietechniek gebruikt. Evenals bij lood en koper vormt zich bij zink in de open lucht een zogenaamde patinalaag, een soort dicht laagje aan de oppervlakte, waardoor het een robuuste stoere uitstraling krijgt.

Naast het esthetische aspect zijn zink en koper ook een uitermate duurzaam bouwmateriaal. Hemelwaterafvoer, dak- of gevelbekledingen van zink of koper zijn verzekerd van een lange levensduur. Een zinken goot gaat bijvoorbeeld makkelijk 50 jaar mee. Daarnaast kan oud zink tot bijna 100% gerecycled worden zonder verlies van eigenschappen. Indirect kiest u bij het gebruik van zink dus ook voor een duurzame en milieuvriendelijke oplossing.

Langeland-Borgman is gespecialiseerd in alle denkbare zink- en/of koper- producten. Of het nu gaat om een verbouwing of nieuwbouw, of kilgoten, bakgoten of hemelwaterafvoeren, we doen het snel en goed. Ook ongebruikelijk zinkenproduct maken wij met onze zetmachines. Elke grootte, vorm en maat is bij Langeland-Borgman in goede handen.

Leien dak

al ruim 75 jaar

Langeland-Borgman brengt al ruim 75 jaar natuurleien en/of leipannen aan op daken van woningen, kerken en monumentale panden. Daarbij werken wij nauw samen met Monumentenadvies Noord Nederland, gemeenten, kerkelijke instanties en architecten.

Natuurleien zijn er in verschillende soorten en afmetingen en worden bevestigd met RVS leihaken en koperen leinagels.

Leipannen van Langeland-Borgman zijn meestal in de afmeting 27x17cm en in verschillende kleuren leverbaar. Het aanbrengen van leipannen gaat vaak in combinatie met zinken/koperen goten en het nodige loodwerk.

Om welk soort dakbedekking het ook gaat, voor een goed advies is vakkennis en ervaring van groot belang. Langeland Borgman helpt u een verantwoorde keuze te maken. Neem vrijblijvend contact met ons op.

open sollicitatie